Muminmamma

Hej och hå. Jag har fortfarande inte gått upp mer än kanske två kilo. Men kroppen har börjat omfördela sina resurser där den tycker att den mest behöver dem. Jag håller inte riktigt med om prioriteringarna.

Idag var jag och handlade kläder tillsammans med mina två klädänglar, Mallan och Cecilia. De var heroiska och försökte få mig att tycka att jag var jättefin i långa, lite klockade tunikor. Jag tyckte mest att jag såg spolformad ut, eller som Muminmamman, ungefär. Inte så smickrande, milt sagt.

Hur gick det till, undrar jag? Varför har plötsligt allt kroppsfett lagts på höfter och mage och min tidigare ganska markerade midja lagt sig under bysten? Det blir nog bättre när jag har en mage att klä på, och inte som nu, en oformlig, okänd kropp som inget vill sitta fast på. Utom fett. Det är nog bra för kotten, då kan den inte slå sig så lätt.

Det blev ett par mammabyxor, en lång grå kofta, en tröja och ett par strumpbyxor. Sen gav jag upp. Och Malin också. Cecilia hade sedan länge försvunnit...