NUPP-kub

Idag var jag och tog ett blodprov för NUPP-kub-testet. Jag var på Odenplans läkarhus. På vägen dit tog jag mig mitt livs första tunnbrödsrulle - både Nicke och Christian hävdar att korvmojjen på Odenplan har stans bästa såna. Nja. Jag ska nog hålla mig till korv med bröd.

Jag hade räknat med jättelång väntetid, men det var bara ett nummer före mig. Fick komma in på fem minuter. Hon var snäll, hon tog en liten nål eftersom hon bara skulle ha ett rör. Så stack hon, drog blod och satte en liten papperslapp på. Så fipplade hon med röret och så fick jag hålla i lappen - ja, ni kan rutinerna för blodprov.

När vi tog bort lappen för att se om det börjat blöda än, hade det inte ens kommit en droppe. Hon var jättenöjd och sa att det var ju bra att jag tog en liten nål! Jag cyklade hemåt, glad i hågen. När Christian kom hem fick han dra bort plåstret. Då såg det ut såhär i armvecket:

blamarke.jpg

Jag får lätt blåmärken... Måste ha tagit i när jag cyklade hem. Eller bar ner cykeln i källaren.

Skrivet av inger okt 25 2006 kl 13:29