Jul...

Nu är det jul igen. Vi är lite i otakt här, Christian älskar julen, vill ha traditionell julmat i veckorna två, tusen och en julklappar och pynt i varje hörn. Och utan julgran är det ingen jul, sådeså!

Jag vill inte ha nåt. Inget julpynt, ingen gran och inga presenter. Julmaten är helst hummer, ostron, julskinka och ungersk picksalami. Utan salami stannar Sverige!

Som två äkta makar jämkar vi ihop oss. Vi har gran, men inga elljusstakar. Inga julstjärnor heller. Hyacinter har vi tre stycken och vill Christian äta julmat så får han gärna laga. Det gör han nu. Två olika sorters köttbullar, prinskorvar, potatisgratäng och lite annat smått och gott. Imorse åt vi risgrynsgröt till frukost.

Plötsligt sa han "Äter du det som bjuds idag, eller har du speciella önskemål?" Jag stirrade mest på honom. Han såg inte ut att ha en hummer i rockärmen, så...

Vi har också kompromissat vad gäller presenter. Vi köper en present, gemensamt, till oss två. Eftersom det nu är sista gången vi har en jul bara för oss själva, utan en liten kotte, blir det en upplevelse. Så, imorgon klockan två prick checkar vi in på Grand Hotel. Rum med slottsutsikt. Vi äter julbord från klockan 19.30 till 22.00, sen gäller det att lista ut hur vi ska hinna bli hungriga till frukosten...