Kotten såg Kungen!

Eller, såg och såg. Jag hade ju jacka på mig. Men hörde gjorde den iallafall.

Jag och Tina bestämde oss för att gå och se på Gamla stans levande julkalender idag. Det satt en skylt på ett fönster på slottet när jag gick till jobbet imorse, så vi tänkte att det kunde vara kul. Vi var där i god tid och stod precis bakom linjen. "Vi har fått order från Säkerhetspolisen, ni får inte stå närmare än så här!" var det nån som sa och då undrade jag vem som skulle öppna fönstret.

Och visst var det så. Efter den vackra fanfaren kom där kungen och drottningen och öppnade fönstret, till den stora publikens jubel. Drottningen var fantastiskt klädd i en otroligt vacker vit päls. Tina, som just sagt "Nä, jag har inte kamera med mig, jag minns hellre saker själv än tittar på bilder." utbrast när kungaparet kom fram "KAMERAN!!!"

Kungen hälsade välkommen och sen var det ett litet tal, en luciakör och ytterligare lite kungaprat. Jätteroligt var det, och vi njöt i fulla drag av att kunna stå på fem meters avstånd från kungaparet, utan en enda säpogubbe inom synhåll. De var säkert där, men de syntes inte.