Tantrally, släktförvirring och julmarknad

Idag hade vi tantrally i Västerås, jag, kotten och morfar. Jag insåg i bilen på vägen dit att jag måste vänja mig av vid att mina föräldrar i första hand är mina föräldrar. Om ett år, ungefär, kommer de att vara kottens mormor och morfar. Och när jag pratar om farfar måste jag förtydliga "Min farfar, inte din." Lustigt. Man vänjer sig säkert.

Vi började tantrallyt hos gudmor, snart gudmormor. Hon hade en av sina bättre dagar och sträckte sig mot kotten/magen så fort hon fick se oss. Spettekakan var uppskattad, precis som förra året, och likaså misteln. Vi hittade en tom fläck att hänga den på, nu hänger där fem mistlar i olika vissenhetsgrad. Vi pratade ett tag och berättade om allt nytt som hänt sen sist. När vi gick därifrån satte sig kottens morfar vid sängen och sa "Du vet att CJ är död?" "Jaaa!" svarade gudmor bestämt medan jag tänkte "Håller han på att bli senil nu, det sa han ju förra gången..."

Han ville bara testa om hon hängde med, och det gjorde hon definitivt. Och jag med.

Nästa anhalt var faster Siv (Undrar vad hon blir för kotten. Det blir nog bara faster, som för mig. Fast hon är kottens morfars faster...) och hennes fantastiska kakfat. Även här levererade vi mistel. Faster är helt otrolig på att baka och hennes kakfat går inte av för hackor ("Men jag tror jag missade någon sort åt er..."). Hon skrattade gott när hon fick höra att med hennes kakfat skulle nog kottefar definitivt döpa om Kotten till Gotten...

Sen var det dags för traditionell julmarknad. Fast först tog vi en sväng i skogen och plockade en handfull trattkantareller. Lagom till en smörgås, ungefär.

Kottens morfar känner alla på julmarknaden, så det är lika bra att inte vänta på honom, utan gå runt på egen hand. Jag känner bara kottens syssling pepparkaksförsäljerskan och min egen kusinfru. Sen känner alla som känner kottens morfar mig, men oftast känner de knappt igen mig. "Nämen!! Dig har jag inte sett sen du var så hääääär liten!" hörde jag för första gången på rätt länge. Repliken "Du är ganska lik far din!" har jag dock hört ofta även på senare tid. Jag undrar vad kotten kommer att få höra?