Barnmorska, del 2

Jag ringde min barnmorska igen, då jag har fruktansvärd klåda som inte ger med sig med den salvan som läkaren rekommenderade i förra veckan. Det var en stressad undersköterska som svarade och som inte kunde svara på mina frågor. Dessutom fick hon svara i en annan telefon samtidigt som hon pratade med mig. Sen sa hon "Jag ska meddela din barnmorska, så får vi se om hon har tid att återkomma till dig."

Hallå? "Om hon har tid?" Jag går till en privat mödravård, för jag har hört att de ska vara bättre. Första gången jag ringde för att boka tid fick jag vänta en timme i telefonkö. Sen hade de inte tid förrän ca en månad senare, och hon tyckte nog själv att det var lite sent för första besöket, men det fick gå. Och så har jag ju skrivit om hur jag känner för den barnmorska jag fick.

Jag tycker inte det är ok. Om jag vill bli behandlad som boskap, inte få tid att prata med någon och inte få svar på mina frågor, då kan jag ju gå till den vanliga vårdcentralen, inte välja ett privat alternativ. Om det är så att de har för många patienter så måste de lära sig det lilla ordet "Nej" och helt enkelt tacka nej till alla mammor som tror att de är ett bättre alternativ, så att de har tid för sina redan befintliga patienter. Jag funderar starkt på att byta mödravårdsmottagning helt och hållet. Nackdelen med det är väl att jag då förlorar min plats på BB Stockholm, som ska vara så bra. Men om det är lika "bra" som deras mödravårdsmottagning så kan det ju vara, för min del!