Klagan

Jag klagar inte så ofta. Jag försöker se saker från den ljusa sidan. Men ibland är det bra jobbigt att vara gravid.

  • Foglossning. Ont, ont ont i musklerna kring höfterna, som att ha konstant håll i bukmusklerna. Går långsamt. Långsammare än de flesta kan föreställa sig. Jag får ofta stanna och leka att jag har fönstertittarsjukan för att det gör så ont. Det tar ca 15 minuter att gå till tunnelbanan. Christian tar sig dit på ca 5.
  • Karpaltunnelsyndrom. Händerna domnar fem minuter efter att jag lagt mig ner i sängen. Olika fingrar varje gång. Ibland bara en halv fingertopp, ibland hela handen. Jag vaknar ofta och får skaka liv i dem. Ibland går det snabbt, ibland tar det jättelång tid.
  • Ont i lederna. Det gör jätteont att böja fingrarna, speciellt på nätterna. Det är tydligen, liksom karpaltunnelsyndromet, mycket pga vatten i kroppen.
  • Ont i fötterna. Tolv kilo extra känns i fotsulorna. Det gör ont att gå upp ur sängen på morgnarna.
  • Kramp. I vaderna. Speciellt på natten. När jag försöker sträcka ut vaden så krampar framsidan av smalbenet.
  • Trötthet. Blir trött av ingenting. Orkar inte göra någonting på kvällarna. Stupar i säng vid halv tio.

Jag vet. Det går över. Men det är jobbigt NU.