Var ska kotten bo?

Vi funderar en del på var vi ska bo. Det går att bo med barn i en etta, det är helt klart. Frågan är om vi kan bo med kotten i den här ettan.

Det är exempelvis extremt lyhört. Vi hör när grannarna tänder lyset i trappan. Vi hör när hissen sätter igång, oavsett vilken våning den är på. Vi hör när grannen under går fram och tillbaka i sin lägenhet. För att inte tala om att vi vaknar när grannen bredvid öppnar och stänger sin dörr trehundrafemtio gånger varje morgon. Han har ett extremt kontrollbehov och måste kolla dörren för att se att den är låst. Det är den. Snart är den trasig.

En fördel är väl iofs att kotten också hör det, och kommer att vara van när den föds. Kanske.

Vad gäller möblering går det ju att ta ner bokhyllan och göra kottevägg där.

Det är allt annat. Hur ska vi få in en barnvagn genom dörren, till exempel, så som garderoben i hallen är utformad? Var ska vi ställa barnvagnen när vi fått in den, eftersom varje kvadratcentimeter redan är utnyttjad? Om vi tar bort byrån i hallen har vi ingenstans att lägga våra kläder.

Därför tittade vi på hus idag. Otroligt vackert hus, fin tomt, fin utsikt, överkomligt utgångspris. Men kotten kommer nog inte att växa upp i Lästringe, ändå.