Barnmorskan, för näst sista gången?

Vi var hos barnmorskan idag, för en "uppföljning" av graviditeten, nya prover och lite sånt. Hon undrade hur jag tyckte att det hade gått, hur jag kände mig etc. Hon frågade inget om vad jag tyckte om MVCn som sådan, och det var väl tur.

Hon kände och klämde på kotten för att kolla att den låg åt rätt håll, med huvudet nedåt, och tog även in en extra barnmorska för att se till att det verkligen var rätt, det var huvudet som låg nedåt och inte rumpan. Christian fick också känna hur det kändes, dvs att verkligen veta vad det är man petar på. Det vet vi ju sällan när vi klämmer själva.

Värdena var väldigt bra, mitt järnvärde ligger till och med över det värde jag hade när jag skrevs in. Måste vara all blodpudding!

Symfys-fundus-mått: 34, återigen precis på kurvan.
Hb, g/l: 130. Mycket bra!!!
P-glukos: 5,4. Bra det med, lite högre än förra gången.
Blodtryck: 100/70
Fosterljud: 145. Efter att tre pers varit där och klämt kotten på rumpan.

Nästa gång jag ska dit är jag i vecka 40, fyra dagar före beräknad förlossning. Jag fick dock en standby-tid, för de har så ont om tider...